Zlatan

Sportjournalistiken har förändrats radikalt sedan kvällstidningarna hårdsatsat på sportbilagor varje dag. För vad ska de fyllas med? Intressant sport att rapportera om växer inte på träd, och inte ens när det händer nåt riktigt kul – som att Visby Ladies vann SM-guld efter 5 silver-försöki tidigare- så fick det nåt större utrymme.
Nej, det är manliga sportutövare som dominerar spalterna och just nu skrivt det extremt mycket om Zlatan.
Visst, det är en moderna saga och han är en guldgosse om än med både rävar bakom öronen och ett hetsigt temprament – men vem har sagt att han måste tåla allt?
Bara för att det finns massor med rosa spaltutrymme att fylla varje dag behöver man inte fylla dem med t ex Zlatans vägran att tala med vissa tidningen eller påståenden om att han markerar mot jobbiga reportar som hänger som kardborrar på honom.
Jag skulle vilja dra en parallell till en annan duktig svensk idrottare som också var tjurskallig och tyckte vissa reprortrar var jobbiga: Sixten Jernberg. Tror ni han hade funnit sig i att journalister skrev samma smörja som de dag efter dag rapar ihop om Zlatan. Att varje gest och käkrörelse plåtas och blåses bortom alla proportioner?
Nej, banta ner sportsidorna igen så att de innehåller mest resultat och bara lite förhands och inget Hänt i Veckan-sladder. Kort sagt: Get a life!

Share:

There are 3 comments on Zlatan

Leave a Reply