Vilken utsikt!

Sitter på Hotel Lerdalshöjdens terass i Rättvik och har en bedårande utsikt över Rättviksviken med den långa bryggan (över 600 m!) och ser även Nittsjö och de blånande småbergen på andra sidan Siljan.
Vi hade en pangkväll igår på Dalhalla och höll på i nästan 3,5 timmar. Eftersom det är så fruktansvärt varmt (31°) sparar jag lite på turistandet och ligger lågt här i skuggan så länge för att ladda inför kvällen. Jag är inte kompatibel med den här typen av hetta, men som tur är börjar i vi inte förrän 20.00 ikväll.
I natt bär det av hemåt för ompackning för nu inleds slutspurten av turnén med Hayati och Claes Crona. I morgon kväll väntar Algutsrums kyrka på Öland.
Dalmasarna är helt otroliga. I går firade dom midsommar (!) för att visa turisterna hur det går till. De klädde stång, reste den och dansade i full vadmalsmundering inklusive stora mössor med en massa pyngel på. Att dom inte svimmade!
F ö anser jag att någon borde ta tag i ett moderniserande av folkdräkterna så att det t ex finns en sommarvariant i viscose eller linne som är sval och bekväm nu när vi har värmeböljor som dessa.

Share:

There are 6 comments on Vilken utsikt!

Leave a Reply