Vetlanda

Befinner mig idag i Lena Ph-land, och stan är ju inte så jättestor. Flög hit igår med en flyglinje som går under beteckningen ”Stockholmsplanet” som är en linje som enbart trafikerar Växjö/Stholm-Bromma. Eftersom jag bor 5 minuter från Bromma var det ett klart tidssparande alternativ mot att åka tåg eller använda Arlanda.
Bromma flygplats sjuder av aktivitet nuförtiden och det tillkommer nya linjer hela tiden. Entreprenörer runt om i Sverige har tröttnat på SAS och Skyways ohemula priser och startar eget. En av de första var Pigge Werkelin och hans kompisar som drog igång Gotlandsflyg, nu finns även Kullaflyg och en del andra småbolag på Bromma. Plus Malmö Aviation såklart som är själva slagskeppet på Bromma.
Jag minns en gång när det var sådan dimma att planen inte kunde starta eller landa på Bromma utan fick omdirigeras till Arlanda. För att inte konkurrenten skulle synas alls antagligen gömde man Malmö Av-planet långt ute vid en skogskant brevid en flygplanskyrkogård.
Det var en kuslig känsla att åka buss ut dit genom området där kraschade och skrotade plan dök upp i dimman som vålnader. Tur jag inte är flygrädd….

Share:

There are 9 comments on Vetlanda

Leave a Reply