Spela för oss Jon!

Ovannämnda rubrik är ett citat ur den gamla svenska filmen ”Driver dagg faller regn” där en fiolgnidare av troligt zigenskt ursprung förvänder blicken på bygdens döttrar.
Tyckte den kunde passa till dagens ämne: Jon Rytterbro. Jag begär inte att ni ska känna till honom om ni inte är extremt sportintresserade, eller som jag, råkade känna hans mor en gång i tiden. Jon är i alla fall fotbollmålvakt till yrket, och han blev värvad till Hammarby från ett gotlandslag för tre år sedan.
Det är ganska stort att få spela i Hammarby, men det är precis det som Jon inte har fått göra. Den ordinarie målvakten har inte släppt ifrån sig stolparna vare sig han varit förkyld, skadad eller uträknad. Om jag minns rätt tror jag att Jon har fått stå i målet endast under en träningscup i typ Tyskland.
Därför kom hans stora chans nu i december, precis när han gett upp och beslutat sig för att säga upp sitt kontrakt p g a arbetsbrist. En direktsänd match på TV där Hammarby mötte ett danskt lag i Royal League blev den perfekta annonsen att visa upp sig för intresserade lag.
Och – så går det inte bra. Inte alls. Han gör flera tavlor och släpper in mål som …. – ja ni fattar. Jag lider verkligen med honom.
Som tur är har Rytterbro självironi. Bara några dagar efter den skrala insatsen la han ut en annons på nätet…. Läs själva:
Rytterbros auktion

Share:

There are 5 comments on Spela för oss Jon!

Leave a Reply