Sista kvällen

Sitter här på mitt rum i Bad Gastein med väckorna halvpackade och en sovande dotter. I morgon far vi hem igen efter en vilosam vecka. Vi har simmat, cyklat och promenerat, vilat, sett bra filmer på dator-dvd:n och ätit en femrätters middag varje kväll.
Idag åkte vi på utflykt till borgen utanför Salzburg där ”Örnnästet” med Clintan spelades in. Bl a fick vi se en fantastisk uppvisning med falkenerare (fast guiden envisades med att säga ”falkonerare” istället) och de hade jaktfalkar, pilgrimsfalk, vithövdad örn, uv och en gåsgam med på uppvisningen. Det är en mäktig känsla att se en stor rovfågel flyga så nära. Vi hade dessutom lite tur, dotra och jag. När i princip alla hade gått iväg från borggården där vi sett på uppvisningen började de träna gåsgamen att flyga mellan två falkenerare och vi satt kvar och befann oss på första parkett och fick jättefina bilder. Lucky us….
Just nu firas midsommar av österrikarna genom att man kör fram och tillbaka genom byn och tutar ihållande (eller har det varit ett bröllop?) Alldeles säkert är i alla fall att de kommer att fira helgen med midsommareldar uppe på bergen också, men jag tror det blir i morgon kväll och då är vi hemma igen.
Hur blev er midsommar då, kära bloggläsare?

Share:

There are 8 comments on Sista kvällen

Leave a Reply