Årsdag

Så är då dotterns 15-årsdag överstånden. Presenterna gick i litteraturens och mopedens tecken kan man sammanfatta. Förarbevisutbildning för EU-moppe och bedrag till att köpa fordonet, uppföljaren till Eragonboken, Linas Kvällsbok, Buffy-manuskript och lite annat smått och gott.
Allting är så reglerat och noga nu förtiden. Framför allt i städerna. Jag började köra moppe när jag var tolv och kunde via skogs och åkervägar ta mig miltals utan att polisen såg skymten av mig.
Likadant ridningen. Förr kastade man sig upp på ett halv-vilt russ med ridhjälm, jeans och gympaskor och så iväg, gärna barbacka. Nu kommer ungarna med full utrustning redan andra året och har både ridhjälm och skyddsväst fast en förälder går och leder hästen.
Jag förstår tanken, men en del av ridningens tjusning är att det är lite läskigt. Samtidigt är ju ridning farligt … ja ni märker, jag är lite kluven. Kanske för att jag har klarat mig bra genom många års rytteri. Visst har jag dunsat av då och då, slagit mig illa några gånger så jag hamnat på akuten också, men klarat mig med en hjärnskakning och spricka i höften.
Läkaren som tog emot mig den gången var mycket ung, och han gjorde bara ett böjprov på benet och konstaterade att det inte var brutet. Det var allt. Det var bara för mig att ta moppen hem till lägenheten där jag sen låg och kräktes. Den diagnosen kunde t o m jag ställa 🙂

Share:

There are 3 comments on Årsdag

Leave a Reply