Res er!

Vi måste faktiskt kräva att HD tar upp målet med den 13-åriga våldtagna flickan. Den första april kommer lagen att skärpas, så hade hon blivit vådtagen efter det skulle det ha varit helt ok att hon var berusad och inte gjorde motstånd.
Men nu står hon alltså rättslös i högsta instans.
Var finns logiken? Hon är fortfarande våldtagen, hon är fortfarande minderårig och det är fortfarande viktigt att visa att det inte är okej eller lagligt eller ett dugg jävla tillåtet att göra så här mot en tjej som just fyllt 13 år.
Varför måste vi visa att vi bryr oss? För att vi gör det. För att det som har hänt henne är fruktansvärt fel och att det blir ännu värre om vi inte kan ge henne upprättelse.

Share:

There are 4 comments on Res er!

  • Bra babblat! Tänkte likadant när jag hörde detta.Telefonnret till HD är 08 6176400 och mailadressen är hogstadomstolen@hdo.dom.seDet är väl bra om de blir överösta av mail och telefonsamtal? Jag ska iaf ringa i morgon.Vore en demonstration bra också kanske? Den måste vara gigantisk isf för att göra intryck. Var & när???

  • Inte nog med att idioterna bör straffas – de bör straffas ännu hårdare då de försåg ett barn med alkohol.

  • Visst är det märkligt att lagning kan ses som en förmildrande omständighet i detta fall? Dessutom är flickan 13 år, med andra ord inte lovlig än. Är det kanske så att man får lägre straff ju mer brott man lyckas klumpa ihop på en kväll? *ironi*Som boende i Motala och mor till två döttrar (i och för sig bara 8 och 10 år gamla, men åren går fort) känns det för jävligt att dessa killar ska få ”springa lösa”.Underbart skönt dock att inse att svenska folket inte håller med rdet svenska rättväsendet.//Cicci

  • Langning menar jag naturligtvis, inte lagning: *fniss*

Leave a Reply

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.