Rån och andra kex

Var in på banken i dag eftersom jag har sålt bra med böcker och burköppnare de senaste föreläsningssvängarna och jag gillar inte att ha kontanter hemma även om jag har kassaskåp. Stegade därför in med dagskassorna på min bank och la upp pengarna plus insättningslapp i kassan. Kassörskan blev jättestressad. Hon flackade med blicken, var tvungen att ringa ett samtal och bad mig per omgående lägga ner pengarna igen i penganecesseren jag haft med mig.
Sen fick jag vänta tills min personliga bankkvinna en trappa upp hade tid att ta emot mig och sätta sig ner med mig och räkna igenom alla tjugor och 50-lappar och få se kvittenser på försäljningen.
Jag förstår att det är åtgärderna mot pengatvätt som kickar in här, men det kändes ändå väldigt förbjudet att ens komma in på bankkontoret och ha pengar med sig. Som om det vore ett rån – fast tvärtom. Lustig tid vi lever i.

Haft en intensiv dag där jag lycktas få gjort väldigt mycket, nu ska jag vila en stund innan jag går och tittar på Özz Nujen i kväll!

Share:

There are 5 comments on Rån och andra kex

Leave a Reply