Mitt i alltihop

Det har varit två riktigt hektiska dagar. Igår en heldag som moderator på Konserthuset i Stockholm. Trots många år som artist var det första gången jag uppträdde där, och fick se huset inifrån.
Efter en lyckad dag där (alla föreläsare jag presenterade var jättebra) åkte jag hem till Sumpan och kastade i mig lite mat och åkte upp till Hallonbergen och repade med storbandet inför nationaldagsfirandet.
När jag klev ur bilen efter repet kl 22.00 hade jag varit igång sedan halv sju på morgonen och var lovligt grusig i ögonen. Då hör jag den vackraste fågelsång jag vet ljuda över nejden.
Mycket riktigt; uppe i grannens tv-antenn satt en grann koltrast och sjöng av hjärtats lust på sitt oefterhärmeliga vis. Jag stannade en lång stund och bara stod och lyssnade till sången och kom tillbaka till nuet igen efter en lång dag av framförhållning och stress.
Så här års sitter det koltrastar lite var stans och sjunger i sina revir. Jag minns att jag och en klasskompis på scenskolan hörde sången en gång när vi gick hem sent en vårkväll.-En näktergal, utbrast min kompis. Jag klandrar henne inte, koltrastens sång mäter sig faktiskt med de flesta Carusos i naturen.

Share:

There are 3 comments on Mitt i alltihop

Leave a Reply