Meningen med livet

Trots den lite pretentiösa rubriken tänkte jag mest filosofera över något som jag känner gör mitt liv värt att leva.
Igår var jag i Alingsås och föreläste om friskvård. Nästa vecka ska jag möta runt 2000 lärare på tre olika orter och göra samma sak. Efter nästan varje sådant tillfälle får jag feedback i form av mail eller meddelanden på mina fb-sidor från någon eller några som varit där. Tacksamma åhörare som har fått med sig insikter och nya kunskaper hem. Det gör mitt liv värt att leva. Om jag kan rädda några individer från att gå i väggen innan det händer är det över mina förväntningar.
Idag har vi så många krav på oss, inte bara på hur mycket vi ska prestera i skolan eller på jobbet utan också visa upp på sociala medier hur vältränade vi är, hur fint vi inreder, vilken god mat vi lagar och hur mycket egenodlade grönsaker, frukt och svamp vi skördar. Har du den minsta tendens att jämföra dig med andra är det lätt att bli knäckt. Bli inte det. Stanna i ditt eget liv, tänk över vad som är allra viktigast för dig. Du behöver inte visa upp någonting.
Det är mycket bättre för hälsa och stress att försöka vara sams med sig själv och ta hand om insidan än att lägga allt krut på att det ska se bra ut på utsidan.
För övrigt är jag väldigt glad att #metoo har spritt sig till Sverige och att så många äntligen talar om hur det är att vara utsatt för sexuella trakasserier och övergrepp. Det var inte en dag för tidigt.

Share:

There are 4 comments on Meningen med livet

Leave a Reply

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.