Melodifestivalen del II

Det efterlystes mera ingående tankar kring de olika bidragen från mig så här kommer dom;
1. Magnus Carlsson sjöng som vanligt superbra och var snygg som fanken i sina kläder. Tyvärr lät låten som om man tagit en massa schlagermoduler och slungat dem genom en tysk partikeltunnel för att se hur de kunde hitta nya kombinationer. Men den allvarligaste bristen var att refrängen inte lyfte. Kanske värdig Globen men absolut inte längre.
2. Illgrönt danceskin med leopardlångväst och matchande hatt? Orange pälsväst? obefintlig låt? Uschlig koreografi? Elefantdansare? MÅSTE det vara ett hip-hop-alibi i varje deltävling? Svaret är NEJ!!!
3. Sonyas låt lät väldigt mycket förra årets vinnare fast urvattnad. Dussinschlager. Men Sonya känns som en trevlig bekantskap som man vill se och höra mer av.
4. Snygg stämsång som vanligt från Östen med resten, men den här gången hade dom ingen bra låt. Otroligt jämntjockt producerat förutom handklappavsnittet runt tonartshöjningen.
5. Pablo har en fantastisk utstrålning och låten hade dynamik, men inget riktigt tryck i låten.
6. Nej, Kikkis låt var inte bra, den sämsta hon tävlat med på länge faktiskt. Och hur Lindarw har haft mage att kritisera hennes tidigare outfits och sedan klä upp henne i detta är en gåta. Kläderna hon hade under presentationen på catwalken var mycket snyggare!Gick till Globen på ren rutin. Torde inte vinna finalen.
7. Bra låt, snyggt arrad och en pangtext av Pling. Niclas Wahlgren hade satt på alla sina 1000-wattare på utstrålning och glädje men det kunde inte dölja att hans röst tyvärr inte bar upp låten, framför allt på höjden. Kvällens bästa låt!
Velvet kändes internationell och påminde inte så lite om Englands bidrag förra året (Touch my fire med Javine) Både flirten med österländsk musik, dansstil och längd/urringning på klänning var samma. Fräck koreografi och utnyttjande av scenografin – men Velvet såg inte glad ut – lite glimt i ögat behövs till ett sånt här nummer. Låten var ok men inte mer.

Det där var väl utförligt! Nu får ni tycka till!!

Share:

There are 5 comments on Melodifestivalen del II

Leave a Reply