Mellanlandning

Är ute på turné och har bott de senaste dagarna utan dator, mail och telefon, i alla fall en fast sådan. Synd på bloggen som inte blev uppdaterad men i övrigt har ingen större katastrof inträffat.
Det är intressant att se att av de mail och intalningar på telefonsvarare jag fått så är väldigt många från ett fåtal människor. Det är oroliga själar som snabbt vill komma i kontakt med mig och därför prövar alla upptänkliga sätt.
Jag kan varna för att det här inte alltid är det effektivaste sättet.
Tvärtom har det flera gånger hänt att jag blivit så stressad av folk som jagar mig intensivt i alla lurar och postboxar att jag har blivit tvungen att avbryta samarbetet med dem. Jag är inte alls lika stresstålig idag som innan jag hade min nära-väggen-upplevelse för ca 8 år sedan. Att bli jagad som ett villebråd i ett ärende som ligger veckor eller månader framåt gör mig automatiskt negativt inställd till hela saken och brukar sluta med att jag befriar mig från att medverka helt om det går.
I syfte att rädda mig själv har jag t ex bett två (betydande) uppdragsgivare att inte höra av sig alls till mig eftersom de inte kan lugna sig en halv dag i väntan på att jag ska ringa tillbaka.
Det blev betydligt lugnare kontorsmiljö, och fast min plånbok blev något tunnare på kuppen så är det värt det.

Share:

There is one comment on Mellanlandning

Leave a Reply