Liten schlagerblog

Sammanfattningsvis om första uttagningen: Scenen och tekniken verkar häftig med många möjligheter, Luuk en aning mindre stiff än jag befarade.
Elin Lanto: Djävligt snyggt nummer och scenkläderna var kvällens bästa. Kunde dock inte rädda en tjatig låt. Hon sjöng bra och såg urläcker ut vilket räddade den vidare.
Andersson och Gibson: En riktig feelgoodlåt som kommer att spelas mycket på P4 men som inte passar in i schlagersammanhanget. Kläder? Scenshpw? You gotta be kidding.
Anna Book: Full fart och catchig låt men den känns spekulativ. Anna har dock utrstrålning som nockar både kamera och publik. Klänningen? Hmmm
Addis Black Widow: Snälla nån. Ska bli intressant att höra vad tekniken har gjort med de här sånginsatserna i studion för att det ska låta rent. Det värsta är att det fanns en hygglig låt under alltihop. Kläderna såg ut att vara ihopplockade på Riksteaterns uthyrningscentral.
Andreas Lundstedt: Skitbra låt, snyggt nummer och bra artistinsats. Skandal att den inte gick vidare. Den var modern och hade euro-potensial.
Tommy Nilsson: En fantastisk sångare och en stor låt. Men skicka en ballad? Blir en jättehit här hemma helt säkert.
Sofia: Överjobbad. För mycket oriktad energi i sång, koreografi och kläder för att göra låten rättvisa.
Uno och Irma: Återigen en säker radiohit. Trallvänlig med gullig text som inte jag tror överlever emigration till andra länder.
Nästa vecka såg interssant ut på pappret. Någon slutvinnare hittade inte jag idag. Saknade den kanonstart som festivalen hade förra året då Andreas Johnsson gick upp allra först med en kanonlåt som fortfarande berör mig varje gång jag hör den. Tommys låt kanske kan bli en sådan evergreen.

Share:

There are 6 comments on Liten schlagerblog

Leave a Reply