Jag är såå naiv

Jag tror verkligen att jag i grunden ska kunna förändra mig själv och min person. Det är verkligen optimistikst – eller snarare naivt. Ta det här med stora skrivjobb.
Nu har jag åtagit mig ett rejält skrivjobb som ska vara klart i juni. OK, inga problem tycker jag. Det ska ändå skrivas i korta avsnitt (nej, det är inte en bok) så jag kan ju göra ett avsnitt eller två i veckan fram till juni och sedan finslipa texterna veckorna innan det ska vara klart. Visst är det en bra plan!
Stressfritt och lugnt kan jag sedan bara fisa i mål och i stort sett vara utvilad deadlinedagen.
Jag vet inte vem jag försöker lura. Jag kommer naturligtvis att bara ha några lösa anteckningar i ett block som borde varit fyllt vid det laget dagen D. Ångesten kommer att ha mig i ett stadigt grepp och det mesta av jobbet kommer att göras natten innan leverans.
Jag kommer också att göra en minnesanteckning i hjärnan som går ut på att jag aldrig mer ska åta mig den här typen av jobb eftersom jag är för illa organiserad. Och nästa gång det kommer en intressant förfrågan så har jag glömt hur det var sist och glatt hoppa på tåget igen.
Bara jag, eller?

Share:

There are 4 comments on Jag är såå naiv

Leave a Reply