Idrottsgalan i Visby

Det mesta av Gotland idrottsliv (förutom travfolket som hade separat gala samma kväll tyvärr) hade samlats på kongresshallen igår för att dela ut priser. Jag var kom-fram-och-säg och spetsade statyetterna med stand up och dessutom var rockpianisten Kingen där och körde fantastiskt svängig musik från början av 60-talet.

Vi hade repat in en låt tillsammans också, men eftersom många var mer pratsugna än vi hade räknat med bland prisutdelare och pristagare strök jag ner mig själv en aning, en för lång gala vill inte jag leda…

Efter galan tassade jag över till en av mina väninnor som bor i närheten. Vi har känt varandra sedan mitten av 70-talet då vi jobbade tillsammans på turistbyrån som låg i Burmeisterska huset. Vi två har umgåtts genom åren, och de senaste 10 åren har även en annan jobbarkompis plus vår f d chef – som nu närmar sig en aktningsvärd ålder – sett till att träffas och dricka te och prata när jag är nere på ön.

Vi blev sittande till halv fyra och samtalet böljade mellan intressanta böcker och författare ( en till i gänget avgudar John Berger precis som jag) till dödsfall i familjerna senaste året.

Det blev inte jättemycket sömn, jag skulle med 12-planet men jag känner mig ändå väldigt avstressad och utvilad efter en sån här äkta prat-natt.

Share:

There are 11 comments on Idrottsgalan i Visby

Leave a Reply