En inblick i turnélivet

Alla turnéer borde ha en mascot, och min har det definitivt. Glenn Guten Tittlingur har följt med oss trogen ända sedan den första helgen på Gotland. Han bodde på Strand hotell men drogs till vårt sällskap och blev upptagen där. Nu följer han med i lastbilen och hänger för det mesta med medlemmarna i crewet. Han har också fått en egen facebooksida där du kan följa hans äventyr, den hittar du här.
Begreppet dörrdörrar har blivit en del av jargongen på turnén efter att turnéledare Alexander fick frågan när dörrarna öppnade. -Dörrarna är redan öppna, men dörrdörrarna öppnar om 10 minuter, svarade han. Det han skulle säga var att publiken var insläppt genom entrédörrarna och stod i foajén men att dörrarna in till salongen inte var öppna än. Begreppet dörrdörrar har sedan genererat en mängd andra dubbelord som stolstolarna, nötnötterna, gitarrtarrarna etc. Jargong är ett härligt lim som håller ihop ett gäng på en lång turné, och än idag kan jag använda jargong som skapades på barnteaterturnéer med Atelierteatern när jag träffar gamla jobbarkompisar därifrån. Så himla glamoröst är det inte att åka runt och att se till att man har kul är ett sätt att ändå göra det trevligt.
Practical jokes hör också till, det har redan beställts väckning till folk som egentligen har sovmorgon, en annons på Blocket har också satts in där en viss persons lägenhet hyrdes ut till ett mycket förmånligt pris varpå hen naturligtvis blev helt nedringd i över ett dygn. Det är ett givande och ett tagande, men det gäller att hålla koll så det inte spårar ur. Då kan det bli som en äldre musikant sa efter att ha turnerat med diverse rockband flera decennier:
-När man är på turné blir alla som sexåringer redan andra dan. Ytterligare tre dagar senare har de förlorat sexåringens alla charmiga drag…

Share:

There are 7 comments on En inblick i turnélivet

Leave a Reply