Det blir midsommar i år också!

En mycket lång vår och försommar landar i vår käraste sommartradition den här veckan. Förr brukade jag jobba fram till midsommar, men har med åren lärt mig att lyssna bättre på när kroppen vill ha sina viloperioder. Därav har alltmer även juni varit ganska ledigt. Och i år blev det ju så otroligt tomt i almanackan att jag har hittat på en massa sidoprojekt som jag sysselsätter mig med. Mer om detta framöver!

I vår bransch blöder många företag och jag lider med alla duktiga scenbyggare, stylister, ljussättare, ljudtekniker, sminkörer, humpare, roddare, cateringpersoner och så vidare i en lång lång rad som just nu i princip har näringsförbud. Många artister och musiker lever ur hand i mun och har inte heller möjlighet att få in så mycket jobb just nu. Förra veckan gjorde ljuddesignern David Granditsky tillsammans med showmakaren Hans Marklund en pedagogisk liten film om hur många som faktiskt är inblandade i en scenproduktion av lite större karaktär.

Vanligtvis är vår bransch relativt välmående men det går så klart inte att försörja alla dessa medarbetare på småskaliga event som bara får ta in 50 personer åt gången. Hur det ska sluta vet vi inte ännu.

Jag testade mig igår för antikroppar men har inte haft corona än – eller också är jag en sån som inte får det. Oavsett så är det fortsatt försiktighet som gäller för både mig och alla andra. Önskar er i alla fall en riktigt fin midsommar – på avstånd.

 

Share:

Leave a Reply