April är här – var är våren?

Kallt, blåsigt, regnskurar och snö. April brukar bjuda på omväxlande väder och detta år är inget undantag…
Jag har precis kommit hem från en lugn påsk på Gotland där jag tagit långa promenader i strandskogen, ätit god mat och läst böcker. Dessutom har jag umgåtts med goda vänner och sett Marie Nilssons nya föreställning på Länsteatern. Det är ingen större idé att jag rekommenderar den trots att den är mycket bra – jag tror inte det finns en biljett att få tag på just nu. Marie har en förmåga att fånga den karga själen på Gotland i ord och toner, väldigt bra texter genomgående i ”Mina drömmars Land”.
Igår slutade ett stort och varmt hjärta att slå när allas vår Barbro Lill-Babs Svensson gick bort. Det är väldigt svårt att föreställa sig att hon är borta, hon som hade till synes ändlös energi både på och av scenen. Vi har samarbetat för drygt tio år sedan när hon firade 50 år som artist med en storslagen show som bl a spelades på Hamburger Börs. Det blev en monolog om skillnaden mellan Barbro och Lill-Babs, en sketch mellan henne och Pablo Cepeda och så en låt-text som Tommy Nilsson tonsatte.
Den sistnämnda låten ville Barbro spela in med det blev aldrig av – men hon hann ju så mycket annat. Barbro jobbade verkligen ända in i kaklet och slutade aldrig att engagera sig. Hon var liksom jag med i Stadsbrudskåren och var hon ledig kom hon på våra möten och ställde upp på våra evenemang. Bland annat lät hon sig säljas på våra auktioner flera gånger, d v s att ett uppträdande med henne kunde ropas in till lämpligt tillfälle.
Det är andra stadsbruden vi förlorar på kort tid, även Kjerstin Dellert var en aktiv och generös medlem.
Jag ser fram emot lite mer värme, ännu mera ljus och att säsongen nu förändras från stand up på turné till föreläsningar på turné. Men först ska sista anhalten av vårens Expedition Babben klaras av; Lappland.
Looking forward!

Share:

Leave a Reply