Rensa frysen

Just nu håller jag på att laga till allt som blivit liggande i frysen så att det inte blir för gammalt. En halv lax fick sesamolja och teryakisås på sig igår och bakades i ugnen med lite salt under, ett recept jag snott av Sunsanne Lanefelt.
Ikväll gjorde jag köttfärspaj fast med tacosmak. Väldigt enkelt; pajdeg, köttfärs och lök plus tacokrydda, koka in m buljong, vispa äggstanning och toppa med ost. Min dotters favorit just nu.
Hittade också några kycklingfiléer som jag tinat i kylen under natten. Blandade olivolja, citronsaft, honung, chilisås och kryddor och marinerade dem. Stekte på en yta, la i form och spädde det som var kvar av marinaden med citron och vatten och skjuts in i ugnen för genomkokning under folie. Det var en ren improvisation men blev jättegott.
Denna vecka har dottern också beställt ugnsbakad falukorv (med senap, tomatketchup och hackad purjo + ost). God enkel snabb vardagsmat och väljer man en korv med hög kötthalt blir det något sånär nyttigt också 🙂
Jag upptäckte nånstans mitt under hösten att jag hade börjat äta alldeles för mycket hämtmat. Inte så bra i längden för vare sig ekonomin eller midjemåttet. Har ni tips på bra vardagsrätter som är enkla och går relativt enkelt att tillreda? Man går lätt i sina fåror…

Share:

There are 12 comments on Rensa frysen

Leave a Reply