Balkongfrukost

Sov länge idag efter ett lååångt dygn igår då jag gick upp tidigt, for till Stjärnsund, repade in ett vik i kvintetten, gigade och körde hem igen. Det var bara andra giget någonsin med Second Edition som vi heter, men jag vill ha många fler bokningar med oss. Förutom en otroligt kompetent grund med Peter Nilsbo på piano Habo Johansson på trummor och -igr Per Johansson på bas, har vi Peter Fredman på sax, och som han spelar!
Första gången jag jobbade ihop med honom satt han i Roslagens storband och spelade altsax, och hans attack och energi på scenen gjorde att man direkt la märke till honom bland 18 andra musiker.
En annan rolig grej med kvintetten är att vi har ganska många udda låtar. Det är jazz från Australien (tack för tipset, Johanna!), 5-takt, 7-takt och lite Lars Gullin. Som ni hör är det väldigt lite American Songbook som jag annars sjunger mest.
Idag har jag inte nåt speciellt inbokat, jag ska torka kläderna från igår, sammanfatta lite hur de nya skämten fungerade och jobba vidare på dem. Det har i alla fall börjat bra med en god balkongfrukost med skinka, avocado apelsinjuice och hett citron/ingefärsvatten m honung (rösten tog en del stryk igår…) tillsammans med en tjock bok om konstverk man borde se innan man dör. Kulturopäng!!

Share:

There are 3 comments on Balkongfrukost

Leave a Reply

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.